Nakon što je od 19. ožujka 2020. godine u skladu s mjerama suzbijanja pandemije bolesti COVID-19 bila zatvorena za korisnike, Gradska knjižnica Ivan Vidali temeljem odluke Vlade Republike Hrvatske otvorit će se za korisnike 27. travnja 2020. godine, prema ograničenom sustavu rada.

Radno vrijeme Knjižnice s korisnicima od ponedjeljka do petka bit će od 9 do 13 sati, a subotom od 9 do 12 sati.

Kako bi se osiguralo držanje potrebnog razmaka te izbjeglo dolaženje u rizičan kontakt, u prostoru Knjižnice istodobno će moći boraviti najviše do pet korisnika, a u čitaonici će se moći raditi isključivo za stolovima na kojima će biti istaknuta oznaka Mjesto za rad. Korisnici će se trebati pridržavati uputa nadležnih tijela vezanih uz pojačanu higijenu ruku, za koju svrhu će na ulazu biti postavljen spremnik sa sredstvom za dezinfekciju.

Kako bi se broj ulazaka u prostor Knjižnice smanjio na najmanju moguću mjeru, korisnici će posuđenu građu moći vratiti bez ulaženja u Knjižnicu. Usluga brzog povrata (tzv. drive-in povrat) korisnicima će biti dostupna u navedenom radnom vremenu u atriju Doma kulture kod glavnog korisničkog ulaza. Korisnici će građu moći odložiti na za to posebno označeno mjesto, a  razduživanje građe naknadno će biti provedeno.

Zakasnina se neće naplaćivati do daljnjega!

Prilikom ulaska u Knjižnicu molimo pridržavati se preporučenog držanja razmaka, te u cilju što kraćeg zadržavanja u prostoru Knjižnice, informirati se o željenim naslovima za posudbu putem online kataloga, te koristiti i druge dostupne online usluge.

Knjižnica poziva sve svoje korisnike da prate daljnje obavijesti na mrežnoj i FB stranici Knjižnice o mogućim daljnjim izmjenama u radu i uslugama Knjižnice prema uputama nadležnih tijela i ministarstava vezanim uz pandemiju bolesti COVID-19.