Jučer je u Atriju Doma kulture predstavljen projekt Voli, čitaj, kuhaj! učenika srednje škole strukovnog usmjerenja (konobar, kuhar, slastičar) pod voditeljstvom mentorice Josipe Favro Kurtović. Bilo nam je zadovoljstvo biti domaćin predstavljanju još jednog izvrsnog projekta koji na zanimljiv i kreativan način povezuje književnost i kulinarstvo. Posebno nas veseli što su učenici očito uživali čitajući odabrane naslove, nadahnuto govorili o pročitanom, te dojmove podijelili s prisutnima. Na kraju smo kušali jela pripremljena u školskom ugostiteljskom praktikumu inspirirana nacionalnim kuhinjama zemalja kojima pripadaju autori pročitanih djela.
Uživali smo družeći se s Ivom, Nardom, Antoniom, Dajanom, Ninom, Josipom i Larom iz 2. D i Tihanom i Nadinom iz 3. D kao i njihovom mentoricom prof. Josipom koja ovakvim projektima uspješno promiče knjigu i čitanje van obavezne školske lektire.
Bravo! 👏
Čestitamo i voditeljima ugostiteljskog praktikuma na gastro prezentaciji! Prava fešta od književnosti, okusa i mirisa i vizualnog doživljaja!