U četvrtak, 9. lipnja, održana je svečanost dodijele priznanja učenicima osnovnih škola i njihovim mentorima za najbolja literarna, likovna i dramska ostvarenja prijavljena na natječaj “Što su jeli naši stari”, raspisanog u okviru projekta Korčulanska baština. Projekt, namijenjen djeci i mladima, provode naša knjižnica i turističke zajednice (Korčula i Lumbarda) već 10-tu godinu kontinuirano s ciljem očuvanja korčulanske kulturne baštine i tradicijskih vrijednosti. Zahvaljujući angažmanu i motiviranosti naših likovnih pedagoga, nastavnika hrvatskog jezika i književnosti, učiteljica nižih razreda osnovnih škola, koji potiču djecu na sudjelovanje, svake godine ostvarujemo odlične rezultate. Obrađujući zadanu temu, naši mali čuvari zavičajne baštine, nanovo su nas oduševili interesom, istraživačkim vještinama, originalnošću svojih radova i kreativnošću. Nagrađenim učenicima i mentorima čestitamo na uspjehu, a našem projektu želimo još puno ovakvih uspješnih natječaja koji svjedoče o bogatstvu naše kulturne baštine!
Hvala svima na sudjelovanju! Hvala članovima stručnog povjerenstva! Hvala ugostiteljskom praktikumu SŠ na divnim i ukusnim tradicionalnim jelima koja su nam pripremili! Hvala Gradu Korčuli i Ministarstvu kulture i medija na financijskoj potpori!
Izložbu nagrađenih učeničkih radova možete pogledati u Atriju Doma kulture! Katalog odabranih radova čeka vas u našoj knjižnici, nabavite ga i uvjerite se u kreativnost naših učenika!