Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

U četvrtak, 10. rujna, u Ljetnom kinu očekuje nas gostovanje dječje spisateljice Ane Đokić u okviru Festival knjige i književnosti za djecu i mlade PAZI, KNJIGA!.

Festival knjige i književnosti za djecu i mlade PAZI, KNJIGA! održava se svake godine kontinuirano od 2004. godine pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
Dosad je na Festivalu gostovalo preko 220 umjetnika, književnika, ilustratora, glumaca, grafičkih dizajnera, multimedijalnih umjetnika, žonglera i glazbenika iz zemlje i inozemstva, izvedeno je preko 1050 književnih programa koje je pratilo više od 25.000 djece i mladih.
Festivalska zbivanja odvijaju se u suradnji s gradskim i narodnim knjižnicama, centrima za kulturu, galerijama i osnovnim školama i predstavljaju velik doprinos razvijanju i promociji kulture i umjetnosti u Hrvatskoj, osobito kod djece i mladih.
Festival predstavlja recentnu hrvatsku i inozemnu književnu produkciju za djecu i mlade širokoj publici u Zagrebu te gostujućim programima u drugim gradovima Hrvatske i inozemstvu .

Jedan od ciljeva Festivala je i uspostavljanje dijaloga između umjetnika i publike radi razvijanja kreativnih i umjetničkih potencijala sudionika festivala (djece i mladih) koji nisu pasivni promatrači književnih događanja već u njima aktivno sudjeluju.