Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Promocija novog izdanja časopisa “Kanavelić” održat će se u Gradskoj knjižnici Ivan Vidali u petak, 6. ožujka, u 18.30 sati. Časopis će predstaviti docentica na Sveučilištu u Dubrovniku i urednica u programu Hrvatskoga radija Radio Dubrovnika Jelena Obradović Mojaš i urednik časopisa Dubrovnik Davor Mojaš.

__________________________________________________________________________________________________________

 

Jelena Obradović Mojaš docentica je na Sveučilištu u Dubrovniku i urednica u programu Hrvatskoga radija Radio Dubrovnika na HRT-u. Sudjeluje na znanstvenim i stručnim skupovima, objavljuje knjige, publicističke i znanstvene radove s područja kulturne antropologije i povijesti svakodnevice, propitujući s aspekta mikropovijesti slojevito nasljeđene nematerijalne kulturne baštine.

Davor Mojaš svoje dramske, prozne, pjesničke, kritičke, publicističke i druge tekstove objavljuje u hrvatskim časopisima te u Dramskom programu Hrvatskog radija. Objavio je nekoliko knjiga, a redateljski opus vezuje uz Studentski teatar Lero u kojemu je ostvario 90-tak predstava i postavio 30-tak autorskih projekata, a režirao je i u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci i u Kazalištu Marina Držića. Jedan je od osnivača Društva dubrovačkih pisaca, glavni je urednik časopisa Dubrovnik Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku i član redakcija Revije Literat. Član je Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa. Dobio je više javnih i stručnih nagrada, a 2017. i Nagradu grada Dubrovnika. Na Hrvatskom radiju Radio Dubrovniku bio je komentator-mentor i dugogodišnji urednik.