Radionica: Dezinformacije i fake news

/Radionica: Dezinformacije i fake news
Loading Events
Povodom Dana Europe, a ususret izborima za Europski parlament, EUROPE Direct Korčula organizira edukativnu radionicu pod nazivom “Dezinformacija i fake news” koja će se održati 10. svibnja 2024. godine s početkom u 11 sati u Gradskoj knjižnici Ivan Vidali u Korčuli.
Dezinformacije, odnosno fake news, već nekoliko godina igraju itekako važnu ulogu u informiranju javnosti diljem svijeta, a pogotovo su u fokusu tijekom izbornih ciklusa. Plasiranja lažnih informacija nisu pošteđeni ni naši krajevi, a o kojim temama bi se u superizbornoj godini u Hrvatskoj moglo plasirati najviše dezinformacija, detektirali su u Adria Digital Media Observatoryju.
Što su dezinformacije i kako ih prepoznati? Zašto netko širi lažne vijesti i s kojim ciljem? Kako prijaviti dezinformacije? Odgovore na sva pitanja saznat ćemo na radionici gdje ćemo zajedno zagrebati ispod površine i saznati opasnosti dezinformacija te ključne korake u borbi protiv lažnih vijesti.
Radionicu će voditi pročelnik Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku prof.dr.sc.Mato Brautović koji je ujedno i glavni koordinator jadranskog centra za borbu protiv dezinformacija ADMOHUB.
Događaj je otvoren za cjelokupno građanstvo.
Sudjelovanje je besplatno, a registracija obvezna.
Pozivamo Vas da nam se pridružite!
Skip to content