Korčulanski književnici online

Projekt “Korčulanski književnici online” nastao je u uvjetima ograničenja društvenih kontakata uzrokovanih pandemijom Korona virusa, kao jedina mogućnost druženja korisnika naše knjižnice i ljubitelja lijepe književnosti s korčulanskim autorima. Koristeći se dostupnim digitalnim alatima, odlučili smo virtualno popularizirati korčulanske autore i njihova književna djela. Projekt ima za cilj promicati knjigu i čitanje, te usprkos nemogućnosti organiziranja uobičajenih književnih susreta, omogućiti komunikaciju između autora i čitatelja. Na poziv za sudjelovanjem u projektu prijavila su se brojna korčulanska pera. Dio video zapisa nastao je u prostoru knjižnice, a dio su izradili sami autori na raznim lokacijama.

Ugodno nas je iznenadio odaziv na naš poziv i oduševila kreativnost pri izradi snimaka, što nam daje dodatni poticaj u budućem promišljanju aktivnosti u ovim okolnostima.

Ovim putem zahvaljujemo svim autorima angažiranim na projektu, koji su svoje tekstove čitali i on-line kanalima podijelili s nama književni užitak i druženje s knjigom donijeli u naše domove.

Nadamo se da ćete uživati!

Pogledajte sve videozapise

.

.

.

.

.

.

.

.