Ljeto u knjižnici prepoznatljiva je i već tradicionalna manifestacija koju Gradska knjižnica Ivan Vidali organizira redovito od 2007. godine. Okuplja veliki broj djece, a interes za sudjelovanje u programu pokazuju i najmlađi posjetitelji Korčule tijekom turističke sezone. U skladu s aktivnostima predviđenima ovim projektom, tijekom srpnja i kolovoza 2021., različite kreativne i edukativne radionice za djecu održat će se svaki tjedan (ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom), u prostoru knjižnice od 18:00 do 19:00 sati, prema unaprijed utvrđenom programu. 

Likovne kreativne radionice

svakog četvrtka od 18:00 do 19:00 sati

Već tradicionalne kreativne likovne radionice za djecu održavaju se svakog četvrtka u prostoru knjižnice tijekom srpnja i kolovoza.

Sudjelovanjem na radionicama, polaznici svladavaju različite likovne tehnike, izrađuju razne upotrebne ili ukrasne predmete korištenjem likovnih i  modelarskih oblika umjetničkog izražavanja, te se upoznaju s novim kreativnim vještinama poput origamija, kirigamija, makramea, mozaika, uz uporabu različitih materijala.

Radionice vode knjižničarke ili likovni umjetnici i pedagozi volonterski. Vrlo dobra suradnja u organiziranju radionica na otvorenim prostorima u okolnim mjestima i selima, ostvarena je s udrugom Art petak i gradskim društvom Crvenog križa Korčula.

Radionice programiranja i robotike

Svakog ponedjeljka od 18.00 do 19.00 sati.

Radionice su zamišljene kao uvod u robotiku i programiranje, a namijenjene su prvenstveno osnovnoškolskom uzrastu.

Polaznici radionica upoznat će se s osnovama korištenja micro:bita, BOSON seta, te 3D printera. Ovi edukativni, zabavni i kreativni uređaji omogućavaju mladima da steknu znanja i vještine uz pomoć kojih umjesto konzumenata digitalnih informacija postaju dizajneri i kreatori novih alata.

Cilj radionica je razvoj digitalne i znanstvene pismenosti,  stjecanje kompetencija kao što su vještina učenja, rješavanja problema, suradnja, komunikacija, te razvoj osobina ličnosti kao što su znatiženja, incijativa, upornost, prilagodljivost, društvena i kulturološka svjesnost.

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje do 1. srpnja 2020. Prijaviti se možete putem e-maila, telefonom ili osobno u knjižnici.

Ljetni dječji čitateljski izazov

Pozivamo svu djecu da tijekom ljetnih mjeseci posjete našu knjižnicu i sudjeluju u novom ljetnom čitateljskom izazovu.

Pripremili smo popis knjiga kako bismo potakli djecu da i tijekom ljetnih mjeseci uživaju u čarima čitanja. Na popisu se nalaze romani i serijali za djecu. Popis možete uzeti na pultu knjižnice.

Svaka knjiga nosi određeni broj bodova, a djeca s najviše prikupljenih bodova tijekom izazova bit će nagrađena. Za sudjelovanje u izazovu sve knjige moraju biti posuđene u našoj Gradskoj knjižnici.

Izazov traje od 21. lipnja do 31. rujna, a nagrade ćemo podijeliti početkom listopada.

Popis knjiga preuzmite ovdje.

Plasystation 4 i društvene igre

Svakim utorkom tijekom “Ljeta u knjižnici” od 18:00 sati članovi knjižnice mogu koristiti Playstation 4 koji se nalazi na Odjelu za djecu i mlade. Za korištenje konzole potrebno je sa sobom imati člansku iskaznicu, a maksimalno dnevno korištenje je jedan sat po članu. Igre koje su dostupne za igranje u knjižnici možete pogledati ovdje.

I ove godine nastavljamo s društvenim igrama za djecu koje se održavaju na Dječjem odjelu svakog utorka od 18.00 do 20.00 sati.

Radionice o ekologiji i recikliranju

U okviru likovnih radionica koje se održavaju svakog četvrtka tijekom trajanja programa “Ljeto u knjižnici” ove će se godine održati i radionice o ekologiji i recikliranju. Cilj radionica je edukacija djece i širenje svijesti o održivom društvu i nužnosti zaštite okoliša kroz razne radionice.

Društvene igre za odrasle

Svakog petka od 17.00 sati možete se družiti uz šah, Monopoly, Scrabble, Alias i mnoge druge. Radujemo se Vašem dolasku! Ovaj je program namijenjen mladima (14+) i odraslima.

Više informacija o igrama kao i pročitati upute za igranje pogledajte ovdje. Potrebno je poznavanje engleskog jezika.

Pogledajte kalendar događanja
Natrag na stranice knjižnice