Ljeto u knjižnici prepoznatljiva je i već tradicionalna manifestacija koju Gradska knjižnica Ivan Vidali organizira redovito od 2007. godine. Okuplja veliki broj djece, a interes za sudjelovanje u programu pokazuju i najmlađi posjetitelji Korčule tijekom turističke sezone. U skladu s aktivnostima predviđenima ovim projektom, tijekom srpnja i kolovoza 2022., različite kreativne i edukativne radionice za djecu održat će se svaki tjedan (ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom), u prostoru knjižnice od 18:00 do 19:00 sati, prema unaprijed utvrđenom programu. 

Likovne kreativne radionice

svakog četvrtka od 18:00 do 19:00 sati

Već tradicionalne kreativne likovne radionice za djecu održavaju se svakog četvrtka u prostoru knjižnice tijekom srpnja i kolovoza.

Sudjelovanjem na radionicama, polaznici svladavaju različite likovne tehnike, izrađuju razne upotrebne ili ukrasne predmete korištenjem likovnih i  modelarskih oblika umjetničkog izražavanja, te se upoznaju s novim kreativnim vještinama poput origamija, kirigamija, makramea, mozaika, uz uporabu različitih materijala.

Radionice vode knjižničarke ili likovni umjetnici i pedagozi volonterski. Vrlo dobra suradnja u organiziranju radionica na otvorenim prostorima u okolnim mjestima i selima, ostvarena je s udrugom Art petak i gradskim društvom Crvenog križa Korčula.

Radionice programiranja i robotike

Svakog ponedjeljka od 18.00 do 19.00 sati.

Radionice su zamišljene kao uvod u robotiku i programiranje, a namijenjene su prvenstveno osnovnoškolskom uzrastu.

Polaznici radionica upoznat će se s osnovama korištenja micro:bita, BOSON seta, te 3D printera. Ovi edukativni, zabavni i kreativni uređaji omogućavaju mladima da steknu znanja i vještine uz pomoć kojih umjesto konzumenata digitalnih informacija postaju dizajneri i kreatori novih alata.

Cilj radionica je razvoj digitalne i znanstvene pismenosti,  stjecanje kompetencija kao što su vještina učenja, rješavanja problema, suradnja, komunikacija, te razvoj osobina ličnosti kao što su znatiženja, incijativa, upornost, prilagodljivost, društvena i kulturološka svjesnost.

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje do 1. srpnja 2022. Prijaviti se možete putem e-maila, telefonom ili osobno u knjižnici.

Ljetni dječji čitateljski izazov

Pozivamo svu djecu da tijekom ljetnih mjeseci posjete našu knjižnicu i sudjeluju u novom ljetnom čitateljskom izazovu.

Pripremili smo popis knjiga kako bismo potakli djecu da i tijekom ljetnih mjeseci uživaju u čarima čitanja. Na popisu se nalaze romani i serijali za djecu. Popis možete uzeti na pultu knjižnice.

Svaka knjiga nosi određeni broj bodova, a djeca s najviše prikupljenih bodova tijekom izazova bit će nagrađena. Za sudjelovanje u izazovu sve knjige moraju biti posuđene u našoj Gradskoj knjižnici.

Izazov traje od 20. lipnja do 31. rujna, a nagrade ćemo podijeliti početkom listopada.

Popis knjiga preuzmite ovdje.

Plasystation 4 i društvene igre

Svakim utorkom tijekom “Ljeta u knjižnici” od 18:00 sati članovi knjižnice mogu koristiti Playstation 4 koji se nalazi na Odjelu za djecu i mlade. Za korištenje konzole potrebno je sa sobom imati člansku iskaznicu, a maksimalno dnevno korištenje je jedan sat po članu. Igre koje su dostupne za igranje u knjižnici možete pogledati ovdje.

I ove godine nastavljamo s društvenim igrama za djecu koje se održavaju na Dječjem odjelu svakog utorka od 18.00 do 20.00 sati.

Društvene igre za odrasle

Svakog petka od 17.00 sati možete se družiti uz šah, Monopoly, Scrabble, Alias i mnoge druge. Radujemo se Vašem dolasku! Ovaj je program namijenjen mladima (14+) i odraslima.

Više informacija o igrama kao i pročitati upute za igranje pogledajte ovdje. Potrebno je poznavanje engleskog jezika.

Dramske radionice

Radionica je osmišljena da djeci, na spontan i nenametljiv način, kroz igru i zabavu, ponudi razumijevanje osnova dramskih radnji i različitih ciljeva ka kojima one vode.
Kroz improvizaciju TELEFONI u kojoj će djeca obavljati zamišljene telefonske razgovore, uz vodstvo dramske umjetnice Mile Manojlović, susrest će se sa raznolikim dramskim elementima, ali prije svega zabaviti i dobiti neke nove sadržaje i ideje za razvoj svojih talenata.
Za sudjelovanje na radionici potrebna je prijava:
☎️020/711-974
?gradska.knjiznica.ivan.vidali@gmail.com
ili osobno u knjižnici.
Pogledajte kalendar događanja
Natrag na stranice knjižnice