Posljednji dan 4. okruglog stola o potencijalima razvitka manjih mjesta i gradova promicanjem knjige i čitanja, u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva, održao se u Gradskoj knjižnici Ivan Vidali. Svojim smo kolegama predstavili korčulansku knjižnicu te primjere dobre prakse koje provodimo u svrhu očuvanja kulturne, posebno kulinarske, baštine.
Ovom su prilikom održana i predstavljanja dviju korčulanskih kuharica – “Gastronomska baština otoka Korčule i poluotoka Pelješca” koju je predstavio Ante Skokandić, voditelj ugostiteljskog praktikuma Srednje škole Petra Šegedina Korčula i “Slatka Korčula- slatkarije korčulanskih nona” autorice Franice Tasovac. Anamarija Radovanović predstavila je knjigu “Vratimo se prirodi” koja je nastala kao rezultat istoimenog projekta provedenog u Osnovnoj školi Ante Curać Pinjac u Žrnovu, s ciljem poticanja istraživanja baštinskih vrijednosti koje su skrivene u prirodi.
Nakon radnog dijela programa, sudionici su razgledali staru gradsku jezgru u pratnji Andree Tedeschi i sudjelovali na gastro radionici izrade tradicionalnog jela “Žrnovski makaruni” koju su vodile članice istoimene udruge iz mjesta Žrnovo na Korčuli, Udruga Žrnovski makaruni.
Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali, podijelili svoja znanja i iskustva te svojim prisustvom obogatili posljednji dan okruglog stola. Veselimo se budućim susretima i nastavku suradnje na promicanju čitanja, knjige i očuvanja lokalne baštine u manjim sredinama.
Fotografije pogledajte ovdje!
Gradska knjižnica Ivan Vidali
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.